Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 5. do 10. lipnja 2017.
hr | en

Ovi će ljudi u sklopu Animafesta izraditi vlastitu videoigru!
03/06/15

Poznati su i sudionici radionice videoigara koju će na  Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 8. do 12. lipnja voditi umjetnik je i dizajner videoigara Mario von Rickenbach (Umjetničko sveučilište u Zürichu), te prošlogodišnji voditelji radionice, Aleksandra Čereković (FER) i Dark Masnec (Akademija likovnih umjetnosti).

Tim 1 činit će Vedrana Čolić, Marko Kostervajn, Eugen Zvonimir Čanić i Martin Babić, u timu 2 su Stanislav Crnić, Teon Banek, Marko Pinjuh i Mia Murat, u timu 3 radit će Niko Mikuličić, Kruno Tomola Fabro, Petra Balekić i Jana Tomljanović, a u timu 4 Denis Mendica, Martina Bastalić, Ivo Katunarić i Helena Klakočar.

Radionica počinje u ponedjeljak 8. lipnja u 9 sati, a timovi će se formirati u sklopu uvodnog predavanja, na FER-u, u laboratoriju A109. 

Planirano je trajanje radionice 8 sati dnevno, od 9 do 17 sati. Studentima će na raspolaganju biti računalna oprema, ali svaki student može po želji donijeti i vlastiti laptop. Novost ove godine, osim voditeljskog „pojačanja“ iz Züricha, jest i to da će polaznicima biti osigurane akreditacije za program Animafesta 2015. Polaznici radionice u manjim će timovima dizajnera i programera izrađivati vlastitu videoigru te ju predstaviti predzadnjeg dan festivala.

Nastavljajući afirmaciju videoigara kao ravnopravnog medija estetskog stvaralaštva i sjecišta animacijske umjetnosti i digitalne tehnologije, Animafest 2015. u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, Akademijom likovnih umjetnosti i Deskom Kreativne Europe - Uredom MEDIA radionicu organizira po treći put.