Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Imigranti, prijateljstvo Mary i Maxa, Kriza u životinjskom svijetu i kineske pustolovine - danas!
04/06/09

U kinu Europa danas će se prikazivati jedan film iz programa Svjetske Panorame, dva unutar Velikog natjecanja, a Noćno kino protrest će mesožderska kriza.

U 16 sati očekuje vas priča o malom kineskom dječaku Zhang Ga i pustolovinama u koje se srčano upušta u želji da pomogne čovjeku u nevolji. Priča o prijateljstvu, odrastanju, odricanju i snazi volje i odlučnosti osvojit će vas iskrenošću i prekrasnom animacijom.

Nakon Masterclassa Bill Plymptona slijede dva filma koji konkuriraju za Grand Prix ovogodišnjeg Animafesta: Imigranti - L.A. Dolce Vita djelo jednog od autora i producenata Simpsona, The Rugratsa i Duckmana, ilustratora Zappinog albuma The Lost Episodes, Gabor Csupe: svakako film koji se ne propušta, pogotovo ne danas, u 18:30.

Već u 20.30 dolazi nam priča o neobičnom prijateljstvu između usamljene 8-godišnje djevojčice iz predgrađa Melbournea i 44-godišnjeg pretilog Židova iz New Yorka. Glasove simpatičnim Mary i Maxu posudila je zvjezdana ekipa predvođena Toni Collete i Philip Seymour Hoffmannom.

Noćni program večeras, u 22:30 trese kriza mesoždera; korupcija, pohlepa, rušenje svih pravila; Orwellova farma u rukama Pedra Rivera!

Kino Movieplex otvorilo je svoja vrata već u 11 sati uzbudljivim filmom o Tri razbojnika koji s malenom djevojčicom Tiffany, svojom novom suputnicom pokazuju svoja prava lica.

Posebno ističemo edukativno-zabavne programe Prostor i energija te Ja, moje tijelo i mediji koji se prikazuju u 13:00 i 15:00.

Ujedno vas pozivamo i da pogledate animirani film Kirikou i divlje zvijeri slavnog francuskog autora Michel Ocelota čije filmove u sklopu Retrospektive ove godine prikazujemo na Animafestu i koji je gost ovogodišnjeg festivala. Michel Ocelota možete poslušati uživo na Razgovorima s autorima u subotu, 6.lipnja, u 17:30, u Medijateci Francuskog instituta.

Svi koji jučer nisu imali priliku pogledati Idiote i anđele Billa Plymptona i Tajnu Kellsa Toma Moorea mogu to učiniti danas u kinu Movieplex. Idioti i anđeli na rasporedu su od 19:00, a uzbudljive pustolovine Brendana i Tajne Kellsa počinju u 21 sat.

Vidimo se!