Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Prijavite se na Međunarodni znanstveni skup Animafest Scanner 2014.
02/01/14

Tijekom svoje 42-godišnje povijesti, Animafest Zagreb ugostio je različite oblike i formate animacije u natjecateljskom i nenatjecateljskom okruženju te pružio teorijsku i povijesnu perspektivu o animaciji kroz niz pojedinačnih predavanja. Godine 2002. festival je uveo i Nagradu za izniman doprinos proučavanju animacije, jedino prizanje ove vrste u svijetu festivala animiranog filma, koja se dodjeljuje svake dvije godine u sklopu kratkog izdanja festivala.

Kako bi stvorio sinergiju teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjenu između autora i znanstvenika, prvi Međunarodni znanstveni skup 'Animafest Scanner 2014' održat će se 4. i 5. lipnja 2014., a međunarodni filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije. Tijekom dvodnevnog događanja, festivalski gosti, autori, organizatori drugih festivala, producenti, stručnjaci i znanstvenici razmjenjivat će ideje i stavove. Animafest Scanner u cijelosti će se uklopiti u festival, a dopunjavat će ga dodatne projekcije animiranih filmova, razgovori s umjetnicima i izložbe.

Pozivamo vas da prijavite radove i pridružite se drugim prestižnim govornicima. Kako bismo razmotrili vaše sudjelovanje, pažljivo pročitajte uvjete za sudjelovanje i prijavu OVDJE.

Radujemo se vašim prijavama!

Datum: 4.-5. lipnja 2014.
Rok za prijavu: 28. veljače 2014.
Prijavite rad na: [email protected]

Animafest Scanner 2014. organizira se u suradnji s ASIFA Austrija, uz podršku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, AG Animation Društva za medijske studije (GfM), Odsjeka za kazalište, film i medije Sveučilišta u Beču, Sveučilišta Webster iz Beča.