Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 6. - 11. lipnja 2016.
hr | en

Sabogal / Sabogal


Juan José Lozano, Sergio Mejía

Kolumbija / 2015 / 106' 54''



Projekcije


Utorak, 07. 06.,
Kino Europa, 17:30 h
Subota, 11. 06.,
Kino Tuškanac, 20:00 h


Sinopsis


U čudesnom vizualnom svemiru ovog pravosudnog trilera Sabogal, odvjetnik i borac za ljudska prava, istražuje zločine protiv čovječnosti u suvremenoj Kolumbiji. Zemlja je u krizi, a naš junak u stalnoj pogibelji dok se nesmiljeno, gotovo opsesivno, bori za pravdu. 

Juan José Lozano


Juan José Lozano scenarist je i redatelj rođen 1971. u Kolumbiji. Studirao je film na Nacionalnom sveučilištu u Bogoti, a od 1998. živi između Bogote i Švicarske. Autor je i redatelj dokumentarnih filmova o ljudskim pravima. Njegovi filmovi Impunity i Unwanted Witness prikazivali su se u francuskim i švicarskim kinima, a ušli su i u selekciju festivala u Torontu, Berlinu, Locarnu i na amsterdamsku IDFA-u. Njegov prvi roman na španjolskom jeziku, Aquí no pasa nada, objavljen je 2013.

 

Sergio Mejía


Sergio Mejía iz Kolumbije bavi se fotografijom i kompjutorskom animacijom. Studirao je film na Kolumbijskom nacionalnom sveučilištu, animaciju likova na Image Campusu u Buenos Airesu (Argentina) i AnymationGymu (Urugvaj). Na početku karijere režirao je brojne dokumentarce te radio kao 3D-animator na brojnim TV-emisijama. Kao snimatelj sudjelovao je u nastanku nekoliko međunarodnih dokumentaraca i kratkih igranih filmova. Trenutačno vodi studio animacije 3da2 Animation u Bogoti. Od 2007. režirao je i napisao scenarije za deset kratkih filmova. Jedan od njih, Animalario (2012), uvršten je u konkurenciju više od 30 međunarodnih festivala animiranog filma, među kojima su Hirošima i Animamundi.

 

Režija

Juan José Lozano, Sergio Mejía


Produkcija

3da2 Animation Studios


Scenarij

Juan José Lozano, Mauricio Montes, Patricia Guerrero, Carlos Peralta


Knjiga snimanja

Luisa Osorio, Leonardo Ariza, David Navia


Kompoziting

Marco Barreto


Zvuk

Juan Manuel Mesa


Glazba

Enrique Bernal


Montaža

Ana Acosta, Juan David Cortés


Animacija

Sergio Mejia, Nicolas Broner, Alejandro Castillo, Juan Carlos Melo


Kategorije

VELIKO NATJECANJE DUGOMETRAŽNOG FILMA