Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
hr | en

Organizacija i umjetničko vodstvo Animafesta 2015.-2018. povjereni Hulahopu i Danielu Šuljiću
07/08/14

Vijeće Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb na sjednici održanoj 4. kolovoza odlučilo je organizaciju Animafesta u predstojećem četverogodišnjem razdoblju (2015. -  2018.) povjeriti tvrtki Hulahop za filmsku produkciju i usluge u kulturi koja festival uspješno priređuje od 2007. godine pod vodstvom producentice Vjere Matković.

Od prijava pristiglih na Natječaj za izbor organizatora za provedbu organizacije Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu Vijeće Animafesta u sastavu Darko Kreč (predsjednik), Vesna Dovniković, Pavao Štalter, Nikica Gilić, Marko Meštrović, Željko Sarić i Milan Blažeković odabralo je kandidaturu tvrtke Hulahop zbog uspješnosti i iskustva u dosadašnjoj organizaciji festivala, prijedloga programa koji obećava uspješan kontinuitet i unapređenje festivala (u trenutku u kojem se predviđa integracija kratkometražnog i dugometražnog izdanja festivala za koju je višegodišnje iskustvo nenadomjestivo) te veza i kontakata s inozemstvom i festivalskom zajednicom - stoji u obrazloženju Odluke o izboru organizatora.

Na istoj sjednici Vijeće Animafesta za novog-starog umjetničkog ravnatelja izabralo je Daniela Šuljića, animatora i glazbenika koji tu dužnost obnaša od 2011. godine. Novi mandat Daniela Šuljića trajat će četiri godine (2015. - 2018.). Dosadašnje iskustvo u formiranju programa festivala te Šuljićev prijedlog umjetničkog programa pristigao na Natječaj za izbor umjetničkog ravnatelja Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu koji obećava uspješan kontinuitet razlozi su Šuljićeva izbora, piše u obrazloženju Odluke o izboru umjetničkog ravnatelja.