Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
hr | en

Animafest Zagreb spaja izdanja!
31/10/14

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb prvi put od svog osnutka objedinjuje kratkometražno i dugometražno izdanje te za svoje nadolazeće, integrirano izdanje u 2015. godini najavljuje predstavljanje animiranih filmova svih dužina.

Nakon deset godina izmjenjivanja kratkometražnih i dugometražnih izdanja u bijenalnom ritmu, 2015. godina donosi prekretnicu u festivalskom konceptu, koji će od sada pružati cjelokupni pregled suvremene svjetske animacijske produkcije kratkog i dugog metra na godišnjoj razini.

"Animacija je najdinamičnija likovna forma – od aplikacija do art house kina, broj i raznolikost produkcija nikad nisu bili veći – može se govoriti o pravoj eksploziji. Na tom području Animafest Zagreb jedan je od vodećih svjetskih festivala, i jedini hrvatski filmski festival čija glavna nagrada direktno kvalificira za prestižnu nagradu Oscar. Da bismo pravovremeno pratili i detektirali najaktualniji vrh svjetske produkcije te ga prezentirali domaćoj publici i internacionalnoj sceni neizbježno je ubrzati korak. Ovim putem pozivam sve autore da prijave svoje kratkometražne ili dugometražne filmove. Vidimo se na Animafestu 2015! Z znači Zagreb!" – rekao je povodom integriranja izdanja Daniel Šuljić, umjetnički direktor Animafesta.

Naredni Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se od 9. do 14. lipnja 2015. u Zagrebu. Prijave filmova za natjecateljski dio programa otvorene su do 1. veljače 2015., a na poziv se mogu prijaviti kratkometražni animirani filmovi nastali nakon 1. siječnja 2014. godine i dugometražni animirani filmovi nastali nakon 1. siječnja 2013. godine prema uvjetima iz Pravilnika. Svoje filmove prijavite putem online obrasca!