Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
hr | en

Animafest pripremio tematski šarene i poučne animirce za mlade i najmlađe
20/04/15

Mladima i najmlađima ove će godine u programu 25. Animafesta Zagreb biti posvećena tri filmska programa: Natjecanje dječjeg filma, Retrospektiva Škole animiranog filma iz Čakovca te program Animafest u vašem kvartu.

Uzbudljivo animirano putovanje kroz dječji film „posložila“ je medijska pedagoginja Martina Peštaj, koja je filmove za Natjecanje dječjeg filma birala primjereno dječjoj dobi. Rezultat je provjerena i šarolika selekcija od 40 kratkometražnih naslova.

Animirani filmovi za djecu predškolske dobi te za mlađe učenike ove su godine u znaku životinja, a mladim gledateljima šire horizonte i uvode nove perspektive. Za starije su školarce namijenjeni filmovi s temama ljubavi, samopoštovanja ili odnosa s ljudima i životinjama, a ispričani su na zabavan i duhovit način. Adolescente će se provesti kroz sanjive, smiješne i sarkastične te brojne poučne filmove. 

Povodom 40. rođendana Škole animiranog filma iz Čakovca (ŠAF), jednog od najstarijih hrvatskih kinoklubova za djecu, Animafest Zagreb priprema retrospektivu s njihovih 19 animiranih filmova čiji su autori djeca.  

Animafest Zagreb i ove godine zalazi u kvartove. Dječji animirani filmovi posjetit će Kulturni centar Travno 13. lipnja u 11 sati, Centar za kulturu Trešnjevka 14. lipnja u 11 sati, a istog dana u isto vrijeme animirani filmovi stižu i u Kulturni centar Narodnog sveučilišta Dubrava te u Centar kulture na Pešćenici, Centar Knap

I ove godine Animafest priprema radionice animacije za djecu a svi zainteresirani mogu se prijaviti e-poštom: [email protected]. Tijekom trajanja festivala svakog dana osim nedjelje u maloj dvorani kina Tuškanac animatorica Ivana Bošnjak učit će polaznike (starije od 9 godina) kako nastaje pokret u animiranom filmu, koristeći se plastelinom i materijalima koji se nalaze u prirodi.

U prodaj su, do 22. svibnja, i Obiteljske iskaznice, po "early bird" cijenama, za sve projekcije primjerene djeci. Obiteljska iskaznica za jednog roditelja i dijete do navedenog će datuma stajati 80 kuna, a za jednog roditelja i dvoje djece 120 kuna.