Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno i dugometražno izdanje 9. - 14. lipnja 2015.
hr | en

Eli / Eli


Sagi Alter, Reut Elad

Izrael / 2014 / 7' 30''



Projekcije


Četvrtak, 11. 06.,
Kino Tuškanac, 11:00 h
Petak, 12. 06.,
Kino Tuškanac, 17:30 h


Sinopsis


Film prikazuje jedan dan u životu izraelskog vojnika tijekom vojnog roka, na palestinskom teritoriju. Mali mještanin preodjeven u zečića započinje potjeru koja briše granicu između lovca i lovine, između stvarnosti i mašte.

Sagi Alter


Sagi Alter rođen je u priobalnom gradu Haderi. U djetinjstvu bi crnom olovkom crtao tijek beskonačnih asocijacija slika na svaku površinu koje bi se dokopao. U dobi od 18 godina priključio se izraelskim obrambenim snagama, a u vojsci je bio stacioniran kao borbeni vojnik u terenskoj obavještajnoj jedinici. Tri je godine kroz grmlje gledao i promatrao Palestince. Film Eli napravio je s Reut Elad u sklopu završnog projekta na Umjetničkoj akademiji Bezalel.

 

Reut Elad


Reut Elad rođena je u Izraelu. Odrasla je u Bat-Heferu, a djetinjstvo je provela na podukama iz umjetnosti i sanjareći. U dobi od 18 godina priključila se izraelskim obrambenim snagama, a većinu vojnog roka provela je u palestinskom gradu Sh'hemu, a iz vojske je izašla kao 21-godišnjakinja. Iako je od vojske prošlo šest godina, još uvijek pokušava pojmiti neobična iskustva koja je proživjela. Film Eli snimila je sa Sagijem Alterom na zadnjoj godini studija animacije na Umjetničkoj akademiji Bezalel.

 

Režija

Sagi Alter, Reut Elad


Produkcija

Bezalel Academy of Arts & Design


Zvuk

Sweetsound Studio


Kategorije

Natjecanje studentskog filma 3