Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

"Tajna Kellsa" u Art - kinu Meropolis
13/12/10

Od subote 11. prosinca, na repertoaru Art-kina Metropolis MSU Zagreb, biti će proslavljeni animirani film iz Hulahopove distribucije Tajna Kellsa, nominiran za Oscara i dobitnik nagrade publike na najvećem svjetskom festivalu animiranog filma u Annecyju.

Film Tajna Kellsa su režirali Tomm Moore i Nora Twomey, a nastao je 2009. godine u koprodukciji Irske, Francuske i Belgije.

Prikazuje se na engleskom jeziku s hrvatskim titlovima i traje 75 minuta, a primjeren je za djecu stariju od 8 godina i za sve filmske sladokusce. U Zagrebu se prikazuje samo u Art-kinu Metropolis, a na repertoaru je do srijede, 29. prosinca.

Magija, fantazija i keltska mitologija povezani su u bogatstvu boja i detalja u prekrasnoj priči o snazi mašte i vjere koja vodi čovječanstvo kroz mračna vremena. Prije 1200 godina Brendan, siroče, upoznaje opata Aidana, čuvara iznimne ali nedovršene knjige iluminacija. Aidan Brendanu zadaje veliku zadaću – dovršiti Knjigu Kellsa, što ga vodi u nov život kreativnosti i mašte, gdje ga čekaju pustolovine, opasnost i akcija. Invazija Vikinga prijeti sa svih strana, a Brendan se, uz pomod tajanstvene djevojčice Aisling, suočava s najdubljim strahovima kako bi ispunio zadaću. Knjiga Kellsa je remek-djelo europske umjetnosti, a ova filmska priča, spoj fantastike i legende, govori o njezinu nastanku.

http://www.facebook.com/pages/Hulahop-animirani-filmovi/180032702011411