Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

Festivalske lokacije
09/05/12

  Glavne festivalske lokacije jubilarnog Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb 2012. su kino Europa, kino Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol. No program Animafesta moći će se konzumirati i na ulicama grada, u Galeriji ULUPUH, MSU-u i u nekoliko gradskih kulturnih centara.  

Adrese kina i kulturnih centara:
KINO EUROPA Varšavska 3  
KINO TUŠKANAC Tuškanac 1  
CINEPLEXX CENTAR KAPTOL Nova Ves 17  
CEKATE (Centar za kulturu Trešnjevka) Park stara Trešnjevka 1  
MCUK (Međunarodni centar za usluge u kulturi) Ulica Božidara Magovca 17  
NARODNO SVEUČILIŠTE DUBRAVA (Kulturni centar) Dubrava 51 a  

Kino Europa
možemo nazvati centralnim mjestom Animafesta jer će se tijekom festivala ondje prikazivati filmovi iz Velikog natjecanja i Velike panorame. Uz to, u ranijim terminima u kinu Europa imat ćete priliku pogledati dobitnike grand prixa Animafesta od 1972. do danas i filmove Yojia Kuria, dobitnika Nagrade za životno djelo.

Kino Tuškanac
udomit će Studentsko natjecanje i Studensku panoramu, filmove europskih škola animacije i europske animirane TV-serijale. Mala dvorana kina Tuškanac rezervirana je za program Animafest pro koji uključuje razgovore s autorima, predstavljanja festivala, škola i knjiga.

Cineplexx Centar Kaptol
postaje kino za djecu. Tamo će se moći vidjeti filmovi iz Natjecanja za djecu i poseban Obiteljski program, a bit će organiziran i cjelodnevni edukativni program za djecu s izložbama i radionicama. Cineplexx će prikazivati i program Natjecanja namjenskih filmova te reprize Velikog natjecanja i Velike panorame. 

Animafest će svojim popratnim programom osvajati i druge gradske lokacije. Animafest u vašem kvartu program je besplatnih vikend-projekcija u Centru za kulturu Trešnjevka, Međunarodnom centru za usluge i Kulturnom centru Dubrava.

Izložba na temu 40 godina Animafesta moći će se razgledati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj ulici 14, a u Muzeju suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17) realizirat će se prvi partnerski projekt Animafest goes MSU koji uključuje izložbu priznatog multimedijskog umjetnika Ivana Marušića Klifa i projekcije odabranih animiranih filmova iz Animafestova programa na medijskoj fasadi MSU-a.