Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 3. - 8. lipnja 2014.
hr | en

Prijavite se za radionicu GoCritic! na Animafestu Zagreb 2023
22/03/23

Nakon uspješnih izdanja radionice na festivalima Animest (RO) i Animateka (SLO), GoCritic! nastavlja svoje partnerstvo s Animation Festival Network (AFN) na 33. Svjetskom festivalu animiranog filma – Animafestu Zagreb 2023.

Do šest perspektivnih filmskih novinara i kritičara dobit će priliku pogledati najbolje iz svijeta animacije te upoznati kremu svjetske animacijske scene, a njihovi članci bit će objavljeni na portalima Cineuropa i Zippy Frames te na web stranici festivala.

Radionicu će voditi Jessica Kiang, nezavisna filmska kritičarka sa sjedištem u Berlinu, čije članke objavljuju publikacije poput Variety, Sight & Sound, The Criterion Collection, New York Times, LA Times, Film Comment, The Playlist, Rolling Stone i mnoge druge. Bila je član brojnih festivalskih žirija, uključujući Toronto, London i IDFA, dvaput je bila mentorica na Melbourne Film Festival Critics Campusu, a nedavno je postala međunarodni programer za Belfast Film Festival.

GoCritic! se sa zadovoljstvom vraća na Animafest po prvi put nakon uspješne suradnje iz 2019., koja je rezultirala recenzijama, intervjuima i prilogima koje možete pronaći ovdje.

Poziv se nalazi na sljedećem linku, a rok za prijave je 17. travnja. Za dodatne informacija i sva pitanja obratite se na [email protected].

GoCritic!@AFN je program obuke za nove europske filmske novinare i kritičare koji organizira AFN - Animation Festival Network u partnerstvu s Cineuropom i Zippy Frames, a sufinanciran programom Europske unije Kreativna Europa – MEDIA.

Prijavite se za GoCritic! radionicu na Animafestu Zagreb 2023