Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
kratkometražno izdanje 29. svibnja - 3. lipnja 2012.
Svjetski festival animiranog filma / kratkometražno izdanje 29. svibnja - 3. lipnja 2012.
hr | en

Corpus Nobody / Corpus Nobody

NOVA TALIJANSKA ANIMACIJA

12

Corpus Nobody / Corpus Nobody


Audrey Coianiz, Saul Saguatti

Italija / 2010 / 6' 0''



Projekcije


Srijeda, 30. 05.,
Kino Tuškanac, 14:00 h


Sinopsis


Corpus No Bodystudija je ljudskog stroja koja istražuje različita rješenja, vještine, stavove ili fizičke posebnosti u okviru čovjeka. Ljudsko tijelo prikazano je kroz različite tipologije, povezano s psihičkom raznolikošću i genetskom kompleksnošću, starenjem, deformacijama. Svaki čovjek je stroj s vlastitim osobinama, djeluje u pokretu i kreće se u prostoru kao različiti ritmovi i vještine.

Audrey Coianiz


Audrey Coïaniz (1978) diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Marseilleu, a specijalizirala se za dizajn prostora. Zajedno sa Saulom čini kolektiv Basmati te producira animirane filmove i organizira nagrađivane festivale performansa, digitalne umjetnosti i glazbe. Trenutačno radi na animiranoj fotografiji kao temelju za filmove i instalacije uživo.

 

Saul Saguatti


Saul Saguatti (1966) diplomirao je 1988. na Akademiji likovnih umjetnosti u Bologni, a specijalizirao se za tehnike animacije. Otad se bavi eksperimentalnom animacijom i animiranom grafikom, klasičnom animacijom na 35-milimetarskom filmu, 2D grafikom, stop-animacijom i crtanjem na filmu. Djeluje kao performer, redatelj, eksperimentalni umjetnik, a spaja slikarske vještine s crtačko-ilustratorskim obrazovanjem.

 

Režija

Audrey Coianiz, Saul Saguatti


Produkcija

Saul Saguatti/ Audrey Coianiz (Basmati)


Glazba

Paola Samoggia, Andrea Martignoni


Montaža

Saul Saguatti/ Audrey Coianiz (Basmati)


Kategorije

NOVA TALIJANSKA ANIMACIJA