Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 31. svibnja - 5. lipnja 2011.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 31. svibnja - 5. lipnja 2011.
hr | en

The Simpsons Movie / Simpsoni

POSEBNE PROJEKCIJE

Simpsoni_2

The Simpsons Movie / Simpsoni


David Silverman

Sjedinjene Države / 2007 / 87' 0''



Projekcije


Subota, 04. 06.,
Kino Europa, 16:00 h
Nedjelja, 05. 06.,
Kino Tuškanac, 16:00 h


Sinopsis


Homer Simpson spašava Springfield od štete koju mu je nanio. Problem nastaje zahvaljujući Homeru, njegovoj novoj svinji i silosu punom otpada od novog ljubimca koji počinje propuštati. Taj spoj izaziva golemi kaos u Springfieldu i uzrokuje katastrofu.

David Silverman


David Silverman počeo je crtati s četiri godine, a još nije pronašao valjani razlog da prestane. Pažnju animacijske zajednice privukao je pohađajući radionicu animacije na UCLA-u. Glavnina se Davidove karijere vrti oko Simpsona. Nakon magisterija na UCLA-u (1983) radio je kao samostalni ilustrator i animator. Godine 1987. zaposlio se kao animator na The Tracey Ullman Show – gdje su Simpsoni i začeti kao kratki isječci. Animirao je svih 48 kratkih isječaka, a zatim i režirao brojne prve epizode kada su Simpsoni postali serija, među kojima i posebnu božićnu epizodu u prosincu 1989. godine. David je postao supervizor režije animacije i producent emisije. Do danas je režirao 22 epizode Simpsona i osvojio četiri nagrade Emmy. Na vrhuncu uspjeha sa Simpsonima Davida je pridobio najprije DreamWorks (Put u El Dorado – suredatelj), zatim Pixar (Čudovišta iz ormara – suredatelj) te najzad Blue Sky (Ledeno doba, Roboti – scenarij i knjiga snimanja). Trenutačno radi na mnogim projektima, između ostalog, režira dugometražni igrani film.

 

Režija

David Silverman


Produkcija

Gracie Films, Film Roman, Rough Draft Feature Animation, 20th Century Fox Animation


Scenarij

James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder, Jon Vitti ('The Simpsons', Matt Groening, James L. Brooks, Sam Simon)


Glazba

Hans Zimmer, Danny Elfman


Montaža

John Carnochan


Animacija

Film Roman, California; Rough Draft Studios, California, AKOM & Rough Draft's, Seoul


Kategorije

POSEBNE PROJEKCIJE