Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en

Michel Ocelot vodi nas na bogato i čudesno putovanje 3D putovanje
01/06/12

Iako Animafest 2012. prvenstveno prikazuje kratke filmove, u Dječjem programu bit će prikazan prvi dugometražni 3D animirani film uvršten u konkurenciju Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu Noćne bajke legendarnog francuskog animatora Michela Ocelota.

Očaravajuć i upadljivo prekrasan film spaja šest egzotičnih bajki koje se događaju u Tibetu, srednjovjekovnoj Europi, aztečkom kraljevstvu, afričkoj savani i Zemlji mrtvih. Povijest se isprepliće s bajkom, gledatelji se prenose u zemlje koje nastanjuju vukodlaci, zatočene princeze, čarobnjaci i goleme pričajuće pčele a svaka se bajka završava s ironičnim i smiješnim obratom. 

Michela Ocelota oduvijek su fascinirale klasične tehnike animacije. U Noćnim bajkama spaja animaciju silueta, koju je prije gotovo stotinu godina koristila berlinska redateljica Lotte Reiniger, i suvremenu 3D tehnologiju. Poput Reiniger, čiji je film Pustolovine princa Ahmeda iz 1926. postao ključno djelo tog žanra, Michel Ocelot također vodi svoju publiku na bogato i čudesno putovanje nalik na priče iz Tisuću i jedne noći. Moderna digitalna tehnologija omogućava umjetniku stvaranje nevjerojatnih svjetova punih boja koji pretvaraju film u istinski čarobno mjesto.