Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en

$9.99 / $9.99

Veliko natjecanje

_9

$9.99 / $9.99


Tatia Rosenthal

Izrael, Australija / 2008 / 78' 0''



Projekcije


Subota, 06. 06.,
Kino Europa, 18:30 h
Nedjelja, 07. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol, Dvorana 3, 21:00 h


Sinopsis


Jeste li se ikada zapitali što je smisao života i zašto uopće postojimo? Odgovor na to teško pitanje sada vam je nadohvat ruke... za samo 9,99 dolara. Ovako glasi oglas koji je promijenio život Davea Pecka, nezaposlenog 28-godišnjaka koji još uvijek živi s roditeljima. U želji da podijeli svoju spoznaju sa svijetom Daveov se put križa s putovima susjeda u zgradi. Njihove priče daju varljiv pogled na to kako izgleda nada u zastrašujuće fragmentiranom svijetu. “$9,99” je silikonski dugometražni animirani film koji nudi smisao života za nešto manje od 10 dolara.

Tatia Rosenthal


Tatia Rosenthal je rođena u Tel Avivu, no živi u New Yorku gdje je na Umjetničkoj školi Tisch 1998. diplomirala na Odsjeku za film i televiziju. Njezini kratki animirani filmovi rađeni stop-animacijom, “A Buck’s Worth” (2005) i “Crazy Glue” (1998), prikazani su posvuda te su i osvojili brojne nagrade. “$9,99” je njezin prvi dugometražni film.

Odabrane nagrade:
Nagrada za najbolji dugometražni film  (Anima Brussels), Nagrada za najbolji dugometražni film (Monstra Lisboa), Nagrada publike i nagrada za najbolju redateljicu  (Mexico City IFF)

Odabrani festivali:

Toronto IFF, Pusan IFF, Rome IFF, Annecy

 

Režija

Tatia Rosenthal


Produkcija

Sherman Pictures, Lama Films


Scenarij

Etgar Keret, Tatia Rosenthal


Zvuk

Chen Harpaz


Glazba

Christopher Bowen


Animacija

Daniel Alderson, Yonatan Bereskin, Darren Burgess, Steven Cox, Anthony Elworthy, Jan-Erik Maas, Sharon Parker, Andrew Spilsted, Norman Yeend


Kategorije

Veliko natjecanje