Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
Svjetski festival animiranog filma / dugometražno izdanje 2. - 7. lipnja 2009.
hr | en

Panique au village / Panika u selu

Noćno kino

Panique_03
Panique_04
Panique_02

Panique au village / Panika u selu


Vincent Patar, Stéphane Aubier

Belgija, Francuska, Luksemburg / 2009 / 76' 0''



Projekcije


Subota, 06. 06.,
Kino Europa, 22:30 h
Nedjelja, 07. 06.,
Cineplexx Centar Kaptol, Dvorana 3, 19:00 h


Sinopsis


I animirane plastične igračke Kauboj, Indijanac i Konj imaju svoje probleme. Kaubojev i Indijančev plan da iznenade Konja s rođendanskim poklonom koji su sami izradili propadne kada mu unište kuću. Trojac zatim upada u nadrealne pustolovine na putu do središta Zemlje koje vodi preko zaleđene tundre, te otkrivaju paralelni podvodni svijet gdje žive stvorenja šiljatih glava (koja su vrlo nepoštena!). Svaki lik se glasa i kreće kao da umjesto zraka udiše amfetamine i "smijući plin". Panika je sastavni dio života u tom kaširanom svijetu. Pa hoće li Konj i njegova djevojka ikada biti nasamo? 

Vincent Patar, Stéphane Aubier


Stéphane Aubier i Vincent Patar su poznati miljenici europske animacije. Par se upoznao još tijekom studentskih dana, a diplomirali su na Akademiji za vizualne umjetnosti u Bruxellesu. Njihova višestruko nagrađivana 20-epizodna TV serija "Panika u selu", u kojoj obične plastične igračke dospiju u veliku nevolju, prikazivala se posvuda.

Dvije godine rada potrošili su na istoimeni dugometražni fim. Sve što animiraju buja maštom i energijom, iskrivljenom unutrašnjom logikom i dozom belgijskog nadrealizma.


Odabrani festivali: Festival de Cannes

 

Režija

Vincent Patar, Stéphane Aubier


Produkcija

La Parti Production, Gebeka Films, Beast Productions, Le Films du Grognon, Made in Productions, Melusine Productions, RTBF


Scenarij

Stéphane Aubier, Guillaume Malandrin, Vincent Patar, Vincent Tavier


Zvuk

Valène Leroy


Montaža

Anne-Laure Guegan


Kategorije

Noćno kino