Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
23. - 27. lipnja 1986.
Svjetski festival animiranog filma / 23. - 27. lipnja 1986.
hr | en

Produkcijske analize i izložba Strah(ovi) od tame uz stručno vodstvo
04/06/09

U petak, od 10 do 12 sati, u Francuskom institutu (Bogovićeva 1) svi zainteresirani za produkciju, animirani film u smislu analize i prezentacije mogu saznati više o svemu dolaskom na Produkcijsku analizu Animafestovog Foruma za razvoj projekata na kojemu će trenutačnu fazu proizvodnje dugometražnih animiranih projekata s prvog Animafestovog Regionalnog foruma 2007. predstaviti Faruk Šabanović (Ptice kao mi) te Aron Gauder (Egill).

Nešto kasnije, od 14 do 18 sati, također u Francuskom institutu, održat će se i ovogodišnji Regionalni forum za razvoj projekata tijekom kojeg će se prezentirati šest filmova, od dvanaest koji su se ove godine prijavili. Moderator ovogodišnjeg Foruma je repektabilni Mike Robinson. Prezentirani će biti sljedeći filmovi i autori: She's a stone (Svilen Dimitrov), Sarajevo Time Machine (Dino Mustafić), Heart in the Wall ( Balbina Bruszewska), Tales From Gingerland (Tomaš Hubaček), Kitchen stories (Atanas Georgiev), Wai (Gorazd Norčić).

Osim Animafest Pro programa već u 12:30 sati, u Medijateci Francuskog instituta održat će se razgovor s Pedrom Riverom, autorom filma Kriza mesoždera koji ste imali priliku vidjeti večeras u sklopu Noćnog kina u 22:30

Oni koji su 29.svibnja propustili otvorenje izložbe Strah(ovi) od tame i još uvijek je nisu pogledali svakako ne smiju propustiti izuzetnu priliku: Valerie Schermann, članica žirija Animafest Pro, osnivačica i glavna direktorica produkcijskih tvrtki Prima Linea i Prima Linea Productions provest će sve posjetitelje kroz izložbu u kuli Lotrščak, u 19 sati.

Sutra u kinu Europa u sklopu Velike konkurencije možete pogledati fantastični Valcer s Bashirom, autobiografski uradak Ari Folmana te raspjevanu Situ koja pjeva blues uz krvavi Afro Samurai završetak dana. Oni koji se odluče za kino Movieplex moći će uživati uz bajkovite likove Miju i Migoua te Mary i Maxa ili uživati u Skrivenom blagu velikana animiranog filma Michel Ocelota.

Ne zaboravite i sutra tulumarimo u Apartmanu,a tamo će nas rasplesati Nik Phelps, autor glazbe filma Sita pjeva blues. Vrijeme je za filmove i ples!