Logo_hovers_2024
Title
Svjetski festival animiranog filma /
1972.
Svjetski festival animiranog filma / 1972.
hr | en

3. Animafestova izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
01/03/18

Nastavljajući tradiciju prezentacije i promocije stvaralaštva studenata Akademije likovnih umjetnosti s ciljem kontinuiranog afirmiranja i poticanja umjetničkoga izražavanja u animaciji, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu raspisuje natječaj za izložbu umjetničkih instalacija studenata ALU u sklopu programa 28. Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb od 04.- 09. lipnja u zagrebačkoj Galeriji Šira, Preradovićeva 13

Natječaj za prijavu umjetničkih instalacija otvoren je studentima svih odsjeka Akademije likovnih umjetnosti. Tema je slobodna. Prijavljeni radovi moraju sadržavati animaciju kao jedan od glavnih elemenata. Filmovi se ne uzimaju u obzir.

Natječaj se otvara  01. ožujka 2018. i traje sve do 23. travnja 2018. a rezultati će biti objavljeni najkasnije do 7. svibnja 2018.

Žiri za izbor radova prijavljenih na natječaj odlučivat će u sljedećem sastavu: Daniel Šuljić, umjetnički direktor Animafesta Zagreb i docent na katedri za animirani film ALU, Milan Trenc, pročelnik katedre za animirani film ALU, Paola Orlić, producentica festivala Animafest Zagreb, te Korana Littvay, voditeljica fundusa umjetnina i zbirke studentskih radova ALU te Galerije Šira.

U slučaju nezadovoljavanja osnovnih parametara za uključivanje prijavljenih radova na izložbu radova studenata (odsustvo animacije) ili nedostatnosti očekivane kvalitete, organizacijski odbor zadržava pravo otkazivanja izložbe.

Sudionici natječaja svoje radove mogu prijaviti putem online prijavnice.

Nepotpune i nevaljane prijave neće biti razmatrane. Za sva dodatna pitanja i informacije kontaktirajte [email protected]